Saltar al contingut
Arc de Sant Martí

Foto de l’arc de Sant Martí a l’espai

Arc de sant martí vist des de l'espai
Foto: Twitter

14-1-2021- L’astronauta rus Sergey Kud-Sverchkov ha compartit a Twitter un vídeo y fotos de l’arc de Sant Martí a l’espai. Sverchkov és tripulant de l’Estació Espacial Internacional i es va trobar l’espectacle un dia de matinada.

Realment, no és un arc de Sant Martí perquè no s’ha fet amb gotes d’aigua. A l’espai no hi plau! Malgrat tot, li han donat el nom d’arc de Sant Martí còsmic.

El que es veu a la fotografia és un efecte òptic on es barregen el límit de la terra, una aurora boreal, la Via Lactea i la llum de l’alba. El xoc de la llum del sol contra l’atmosfera i les aurores boreals és el que fa que es vegi una mena d’arc de Sant Martí.

I per culminar, la silueta de l’Estació Espacial Internacional.

La foto de l’arc de Sant Martí còsmic forma part de les moltes fotografies que Sverchkov comparteix a les seves xarxes. Aquesta és de les més espectaculars i misterioses perquè no està gens clar com s’ha format aquest fenòmen.

La foto va acompanyada del text: El verdader arc iris còsmic: les aurores boreals, el límit de la Terra, l’alba i l’Estació Espacial Internacional. Bonic, no? Per un viatge nocturn en òrbita consulti les següents publicacions.

Kud-Sverchkov és afeccionat a la fotografia i comparteix contínuament fotografies de l’espai a les seves xarxes socials. Amb la fotografia de l’arc de Sant Martí còsmic ha aconseguit un bon nombre de seguidors i sorprendre el món científic.

[amazon box=”B08GM6MPZJ,B0866476MH,B0816SK394,B077NWVY9Q” grid=”4″]

Botiga de l’arc de Sant Martí

La notícia de l’arc de Sant Martí còsmic s’ha estès pels mitjans per la sorpresa del fenomen la qualitat de la foto. Sabíem que es donaven aquest tipus d’efectes òptics però s’ha pogut fer la foto gràcies a la configuració de la càmera.

Cosmonauta i fotògraf professional de l’arc de Sant Martí còsmic

Diu Kud-Sverchkov al seu missatge de Twitter que la càmera era de 24mm i va seleccionar un ISO de 12800. El valor de l’ISO fa que capti molta més llum que un smarphone normal, que no arriba a 3500.

Per tant, la sort ha sigut doble perquè el cosmonauta era allà i sabia fer anar una càmera com un professional. Gràcies a això tenim aquesta meravellosa foto de l’arc de Sant Martí a l’espai.

Més notícies de l’arc de Sant Martí

Més notícies sobre l’arc de Sant Martí

caCatalà