Saltar al contingut
Arc de Sant Martí

AR Rainbow fa l’ arc de Sant Martí virtual

L'artista July Chicago
judy chicago, 2020 | foto © donald woodman / ARS

12-11-2020 L’artista Judy Chicago porta des dels anys seixanta utilitzant el fum i la pirotècnia per crear atmosferes i modificar el paisatge. Ara, ha deixat el fum i la pirotècnia. Amb el projecte AR Rainbow fa l’ arc de Sant Martí virtual amb una app per unir les persones.

La proposta consisteix en baixar al mòbil aquesta app i crear un l’obra individualment. Com que estem en una època on les reunions estan molt limitades les ha passat al format digital amb l’app. D’aquesta manera el públic pot tenir una experiència personal.

[amazon box=”B082X12JWQ,B0897MVH93,B08JJ97KCK,B085KYLFK7″ grid=”4″]

Botiga de l’arc de Sant Martí

Arcs de Sant Martí de fum

El projecte AR Rainbow forma part de la sèrie Athmosferes que porta produint des dels anys 60.

Consisteix en experiències sensorials amb el que anomena Smokes Sculptures. Es tracta de transformar el paisatge amb fums de colors per crear una experiència física i transformar el paisatge.

Celebració d’aniversari de July Chicago

En aquest moment, sembla encara més important oferir l’oportunitat de banyar els nostres entorns amb llum, art i bellesa per inspirar esperança i, a través d’una metàfora visual, suggerir la possibilitat d’un canvi positiu

July Chicago

Del fum a la pantalla

Per portar l’obra de Chicago a la pantalla s’han utilitzat tecnolgies d’avantguarda. S’ha integrat el moviment dels dispositius, simulacions de fum fluid, sistemes de partícules en temps real i ombres de sorolls.

El color va acompanyat d’una banda sonora polifònica amb paisatges sonors fets a partir d’enregistraments amb el pirotècnic que l’acompanya sempre.

Tot plegat preten crear una experiència interactiva, autèntica i única per embellir i feminitzar l’entorn durant una estona.

Requisits d’accés a l’app

Els dispositius compatibles són iPhone 8 i versions posteriors i Samsung Galaxy S8 o equivalent. L’aplicació requereix un telèfon amb un mínim de 4 GB de memòria i sistema operatiu Apple iOS 11 o Android 8.0 Oreo (API 24).

Baixa l’app per Apple o per Android.

Últimes notícies sobre l’arc de Sant Martí

Tot sobre l’art de Sant Martí

Botiga de l’arc de Sant Martí

caCatalà