Saltar al contingut
Arc de Sant Martí

Un equip de rugby amb l’arc de Sant Martí a l’equipació

Mitges arc de sant marti rugby
Mitgetes d’arc de Sant Martí. Foto: Airedesantafe

23-12-2020-Per primer cop, un equip de rugby incorpora l’arc de Sant Martí a l’equipació. Ho fan per reivindicar la tolerància i defensar el respecte a la diversitat sexual.

El club és el Ciervos Pampas Rugby Club de Buenos Aires i ho fan per construir un esport lliure de violència i discriminació. Volen trencar amb conductes de reafirmació de la masculinitat que es donen molt en el món de l’esport. I una de les seves accions és portar l’arc de Sant Martí a la samarreta i a les mitgetes.

L’objectiu és obrir un debat i que la societat faci autocrítica. A Argentina i sudamèrica és habitual que els equips tinguin actituds violentes fora del camp. S’han donat casos d’equips de futbol o rugby que han comès violacions i assassinats.

Botiga de l’arc de Sant Martí

[amazon box=”B08S6MMVFN,B07PNM3CKM,B07Z92RCS3,B08MJPPGCM” grid=”4″]

El rugby com a eina contra la discriminació

El club va néixer el 2012 i es va fer professional el 2016. El van concebre com un espai on jugadors sensibles amb les discriminacions es trobessin còmodes. Molts reconeixen que en altres grups s’han sentit marginats per no entrar en el joc de la reafirmació sexual masculina.

Sovint els han rebut malament, els han criticat i els acusen d’autoexcloure’s. Diuen que res no els aturarà i que seguiran fent servir l’esport per transmetre els valors de diversitat i respecte.

Tot sobre l’arc de Sant Martí

Ara que un equip incorpora l’arc de Sant Martí a l’equipació s’obre el debat als mitjans argentins. Per primer cop es parla obertament de la violència mental i física que s’exerceix contra qui es surt del model de masculinitat simplificada.

Han rebut crítiques però també moltes mostres de suport d’esportistes que coneixen l’ambient dels vestuaris i han viscut la seva sexualitat en secret. Ara, ja són professionals i porten el missatge a tots els camps.

Més notícies de l’arc de Sant Martí
caCatalà