Skip to content
Rainbow

El vídeo del final de l’arc de Sant Martí

Aquests dies s’ha fet viral el vídeo del final de l’arc de Sant Martí que va gravar una família anglesa. A les imatges es veu com van en cotxe cap a un arc de Sant Martí i se’l troben davant, és possible?

El vídeo s’ha vist poc per l’important que és per la humanitat i contradiu el que ha dit la ciència fins ara.

L’arc de Sant Martí és una il.lusió òptica

Diu la ciència que arribar al final d’un arc de Sant Martí és impossible. Si entenem com es forma un arc de Sant Martí veurem que no es pot. I si veiem el vídeo veurem que no hi arriben. Els mitjans que ho han publicat han aconseguit el clic que volien.

La visió d’un arc de Sant Martí depèn de la distància i l’angle entre l’observador i les gotes d’aigua on reboten els raigs de sol. El vídeo del final de l’arc de Sant Martí de la família anglesa es veu com quan s’hi acosten desapareix.

Arc de Sant Martí amb el sol baix
Infografia de com es forma un arc de Sant Martí

En cap moment es veu que aturin el cotxe i algú es posi a sota i quedi il.luminat pels colors de l’arc de Sant Martí. I no surt perquè no és possible. El mateix passa amb la resta de vídeos que hi ha per la xarxa.

El desconeixement i les llegendes sobre l’arc de Sant Martí

Amb el desconeixement de la gent ja jugaven els irlandesos que van inventar una de les llegendes sobre el fenomen. Durant segles deien que al final hi havia un tresor custodiat per uns follets.

[amazon box=”B08RJBK7X1,B008XFL8B4,B08C9W8KPX,B0865XWZYQ” grid=”4″]

Rainbow shop

Allò va ser l’excusa perfecta per justificar riqueses de dubtós origen. La idea va arribar a Catalunya i va crear frases fetes com la que diu Surt sarró que faràs fermansa en en Nogué de Segueró (els Nogué de Segueró era una família rica de la Garrotxa de la que ningú sabia l’origen de la riquesa).

A les Balears també van aprofitar i algú va inventar que si passaves per sota canviaves de sexe.

Ni es pot arribar al final de l’arc de Sant Martí ni es pot passar per sota

A l’arc de Sant Martí li passa com a l’horitzó. Sembla que hi puguem arribar però mai ho aconseguim. Cada cop que ens hi acostem s’allunya més. Això és el que passa al vídeo de la família que diu que hi arriba.

I és el que passa a altres vídeos que venen la mateixa idea. Quan la persona s’acosta a l’arc hi ha un moment en que desapareix. Si ho vols comprovar en persona pots fer un arc de Sant Martí a casa.

L’arc de Sant Martí com a excusa és perfecte i el que funcionava va mil anys segueix funcionant avui dia. Abans per donar explicacions sobre riqueses o canvis de sexe i ara per aconseguir clics a internet (i enriquir-se).

Et creus el vídeo del final de l’arc de Sant Martí? deixa un comentari

El vídeo sobre el final de l’arc de Sant Martí no és fals ni està manipulat. El problema és que no es veu que hi arribin i que està fet perquè entrem a la notícia. Tu creus que és veritat? doncs ens ho pots explicar als comentaris.

en_GBEnglish (UK)